Rasa i vikt och få ett finare ansikte

Där på din kropp tenderar du att få mest, oavsett om det är runt mitten eller mer på höfterna och låren, är resultatet av dina gener och speciell fysiologi. Men ju mer vikt du får desto mer kommer du att se det i ditt ansikte, oavsett om resten av dig är ett äpple eller en päronform. När du går ner i vikt kan du inte se det i ditt ansikte direkt, men med tiden kommer ansiktsfullheten att minska och du kan se mer igenkännlig för dig själv och de som är nära dig.

Funktioner hos ansiktet

Eftersom du brukar känna ditt eget ansikte och ansikten hos våra vänner, familj och till och med favorit kändisar, är det ganska bra, även de minsta förändringarna är märkbara. Detta inkluderar viktökning, viktminskning, nya rynkor och till och med mindre plastikkirurgi eller behandlingar som Botox injektioner. Det mänskliga ansiktet tenderar att likna ett hjärta eller en valentin när vi är unga, men genom viktökning och ålder kan den formen bli inverterad, eftersom huden börjar sakta lite och du lägger på dig runt vattnet. Viktminskning kan ta bort en del av den extra rundheten från kinderna och käken, men åldern tenderar fortfarande att förändra ansiktets form, såvida inte plastikkirurger ingriper.

 

Förlåtande ansikte efter viktminskning

Extra vikt sträcker huden oavsett var den ligger på kroppen. Som en Harvard-utbildad integrerad medicinsk specialist, konstaterar Dr. Richard Tew, att någon som genomgår en djup viktminskning, till exempel 100 pounds, kan ha överskott eller sänkning av huden som en följd av den sträckningen. Det är därför som människor som har bariatrisk kirurgi ofta har plastikkirurgi för att dra upp huden runt mitten och på annat håll på kroppen. Men Tew påpekar också att ansiktsskinnet är annorlunda och brukar inte sluta se sig snyggt och sträckt efter stor viktminskning. Ansiktshud, delvis för att den inte fyller på så mycket extra vikt som andra delar av kroppen, är mer elastisk och kan återgå till ett mer normalt utseende när du går ner i vikt.

Hur rasar du i vikt?

För att hjälpa till att gå ner i vikt i ansiktet naturligt, justera din kost för att inkludera nio 8 dl. Glas vatten om dagen. Utan mycket vatten tenderar kroppen att hålla fast vid vilken fukt det kan få, vilket leder till uppblåsthet. På samma sätt kan alkohol i någon form lägga till uppblåst look i ansiktet, som kan för mycket natrium. Förädlade livsmedel, såsom konserverad sopp, fylls ofta med natrium, så leta efter låg natrium produkter och undvik att tillsätta salt till livsmedel som du förbereder. Skära tillbaka 250 kalorier per dag och bränna ytterligare 250 kalorier per dag kan hjälpa dig att förlora ett pund per vecka.

Rynkor kommer inte tillbaka

En ”fördel” av viktökning i ansiktet är att det tenderar att fylla i rynkor och veck som kommer med ålder. Så om du förlorar mycket, kan du hitta dig själv med några rader i ditt ansikte, du visste inte att du hade. Om du förlorar mycket tyngd över en ganska kort tid och är tunnare än du har varit på länge kan folk tro att du ser jättebra ut och osunn. Mycket av den uppfattningen är baserad på jämförelsen av ditt nuvarande utseende till det av ditt tyngre utseende som dina vänner och familj hade blivit vana vid. Dessutom kan huden som skadas av överdriven solexponering inte vara lika fjädrande efter viktminskning.

Steroid Bekymmer

Sture Sventon påpekar att när viktökning är resultatet av steroidmedicin, inte anabola steroider, kan ansiktet inte antaga sin tidigare form. Ansiktshud som sträckte sig på grund av steroidläkemedel kan sakta när läkemedlet slutar.